Ubuntu 14.04 julkaistu!

Lataa viiden vuoden tuella varustettu LTS-versio täältä!

Testi!

Pojat testaa kovasti!

Tuki- ja asennuspalvelut

Tällä sivulla olevat yritykset tarjoavat Ubuntuun liittyviä palveluita yrityksille ja/tai yksityishenkilöille. Suomalaisten yritysten lisäksi myös Canonical, Ubuntun kehittäjäyritys, myy tuki- ja kehityspalveluita. Lue lisää Ubuntun partneriohjelmista suomeksi tai englanniksi.

Alla luetellut yritykset ovat ote suomalaisista Ubuntuun liittyvää palvelua tarjoavista yrityksistä. Katso lisäohjeet sivun alareunasta.

Inoi Oy (Turku)
Inoi on palveluyritys, joka tarjoaa monenlaisia Linuxiin perustuvia palveluita yrityksille.
Koneverkko.com (Keski-Suomi ja Helsinki)
Koneverkko.com tarjoaa työasemia ja palvelimia Ubuntulla. Myös korjaus-, konsultointi- ja verkkosuunnittelutyöt. Toiminta Haapamäellä ja Helsingissä.
LinuxComp (Alavus)
Linuxcomp on osa ITC-AITO OK -osuuskuntaa, ja palvelee tietokoneen loppukäyttäjiä ”avaimet käteen” -periaatteella. Myös ulkomaisia asiakkaita palvellaan.
Netliberator (Tampere)
WWW-, PHP- ja MySQL-palveluita sekä Ubuntu-tukea suomeksi ja englanniksi.
OSK Satatuuli (Pori)
Ubuntun, Debian GNU/Linuxin ja muiden Linuxien ja Unixien asennusta ylläpitoa sekä koulutuspalveluja. Porin alueella IT-alan palveluita yrityksille ja yksityisille. Asiantuntijapalveluita tietotekniikkatarpeiden selvityksiin ja kartoituksiin.
Petrotek Oy (Joensuu)
Petrotek tarjoaa tietotekniikkaa Ubuntulla sekä käyttötukea ja opastusta Pohjois-Karjalan alueella. Myös vanhoisiin koneisiin asennukset, kotipalvelimet ym.
Pihtisoft (Kokkola)
Pihtisoft palvelee sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä erityisesti Debian- ja Ubuntu-pohjaisissa ratkaisuissa. Yrityksen palvelinkoneet toimivat Debianila.
Pohjolan Tietotekniikka (Oulu)
Pohjolan tietotekniikka tarjoaa avoimen lähdekoodin ”avaimet käteen” -ratkaisuja, mukaan lukien tietokoneita, ohjelmistoja ja Ubuntu-tukea.
Rouhun LaarIT (Taivassalo/Turku)
IT- ja Internet-palveluita ja tukea, konsultointia ja koulutusta.
Saferock IT Solutions Oy (Taivassalo/Turku)
Saferock IT Solutions Oy on suomalainen IT-konsultointiyritys, joka on erikoistunut varmuuskopiointijärjestelmiin ja Linux-palvelimiin.
SenioriPC (eri puolella Suomea)
SenioriPC-palvelu tarjoaa helppokäyttöisen, Ubuntun päälle rakennetun ohjelmiston, jossa on poikkeuksellisen helppo ja intuitiivinen käyttöliittymä. Kaupan päälle erinomaista asiakaspalvelua.
Seravo Oy / Linux-tuki.fi (Tampere, Helsinki, Turku)
Seravo Oy on Suomen johtava avoimen lähdekoodin asiantuntijayritys. Seravo on aikojen saatossa mm. julkaissut räätälöityä Ubuntu versiota ja sen palveluksessa on henkilöitä jotka ovat mm. tuottaneet Ubuntu-tukipalveluita vuodesta 2005 Suomen Linux-tuki -nimellä sekä paketoi ohjelmia viralliseen Ubuntu-jakeluun. Linux-tuen asiantuntijat ovat laaja-alaisia, ja tarjoamme asiantuntemusta myös muille Linux-jakeluille sekä yleisesti VALO-ohjelmille migraation valmistelemiseksi Windows-ympäristöissä.
Tentacle Networks Oy (Helsinki)
Tentacle Networks tarjoaa esiasennettuja virtuaalipalvelimia valitsemallasi Ubuntu-jakelulla.
Tieturi Oy (eri puolilla Suomea)
Pohjoismaiden johtava projektijohtamisen ja tietotekniikan koulutuksen järjestäjä. Tieturi järjestää sekä yleisiä että räätälöityjä kursseja, sertifiointiohjelmia, seminaareja ja konferensseja.
Tksoft Oy (Porvoo)
Tksoftilla on 9 vuoden kokemus Linuxista, tarjoaa yrityksille suunnitteluapua GNU/Linux-järjestelmiin siirtymisessä ja Windows- ja Apple-yhteensopivuuden toteuttamisessa, sekä ohjelmointipalveluja C/C++/Perl-kielillä. Tksoft palvelee suomeksi, englanniksi ja japaniksi.
TypingMaster Inc (Helsinki)
TypingMaster Intra -ohjelmisto on kirjoituksen opetusohjelmisto, joka tukee yleisiä alustoja kuten Linuxia ja LTSP-päätepalvelinta.

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa

Kuvia ja videoita

On internetissä paljon.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!